23 June 2014

Web Page Blocked?

Assalamualaikum. Hai semua! Sebenarnya aku sudah lama tahu pasal nie tetapi baru hari nie teringat nak beritahu kat blog. Yeah! Aku tak dapat kunjungi beberapa blog sebab jadi macam kat bawah nie. Web page blocked! Menyedihkan betul wifi USM nie. Hahaha! Ada lagi blog lain tetapi dua blog kat bawah nie antara blog yang aku selalu kunjungi dulu.


malicious, website, blocked

Blog kak +Sya Mimie dan blog +Fizi Zaidi .


Kalau kat rumah, okay jek rasanya boleh buka blog mereka. Bila kat USM jek tak boleh buka. Wifi USM memang macam nie. Macam-macam laman web kena block. IKIM FM pun kena block sebab di bawah kategori radio online. Tetapi bagi sesiapa yang pakar IT, mereka tahu macam mana nak unblock. Aku hanya mampu layan YouTube jelah. Tengok movie atau drama lama (best jugak!) selepas tue bila dah bosan, layan Ceria Popstar pulak. :p

Ada jugak laman web yang diblock tetapi kita rasa macam tak relevan. Kalau tak silap, Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) pernah suruh kami senaraikan laman web yang tidak relevan diblock. Selepas tue tak tahu apa jadi. Hmm. Sabar jelah! Lumrah kehidupan di universiti.


malicious, website, blocked

Itu pun kena block jugak! *Screen capture blog kak +Norhasniza Khalid .

Every bad situation will have something positive.
Even a dead clock shows correct time twice a day. :)

36 comments:

  1. Sabar jer la Arol ..nak buat camno ..

    ReplyDelete
  2. huk aloh..patut la.. adat dah tu kalau ipt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak berhibur sikit pun tak boleh. Hahaha! :D

      Delete
  3. blog akak diorang block tak?kot lah dapat pengecualian sebagai alumni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog akak tak kena block sebab dorang suruh support karya alumni. :D

      Delete
  4. salam. huu mest kecewa kan tak dapat masuk blog mereka :)) sabar saja la :)

    p.s menabuang u-mobile :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam wbt. Kecewa jugak tapi nak buat macam mana kan. :)

      Delete
  5. biasalah kalau wifi free, banyak la songehnyer ;)

    ReplyDelete
  6. Nasib baik dah balik umah. Kat usm, laman web drama korea siap block running man lagi. Nasib baik pandai tau cari laman web takena block. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi! Tak boleh berpisah dengan Korea. Hehehe! :D

      Delete
  7. Kat ofis zumal macam2 di block macam tak praktikal jer wujudkan WiFi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau office memang banyak laman web kena block. :D

      Delete
  8. nak kena hack wifi ni...kene panggil hackers2 yang power...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hackers yang power semua kedekut ilmu. Hahaha! :D

      Delete
  9. nama pun wifi universiti...gitu la kekdahnya -_-

    ReplyDelete
  10. Sabar je lah . Dah biasa dah universiti ni haa . Hehehe cepat lah balik rumah ! :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah dua minggu berada di rumah! Heaven! :D

      Delete
  11. Nanti balik rumah, boleh terjah blog mereka kembali..hehehe.. Kesian betol.. xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah balik rumah, jarang online pulak. Tak sempat nak terjah. :D

      Delete
  12. Nasib baik blog saya tak kena block kan arol hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah. Nasib baik beberapa blog jek yang kena block. :D

      Delete
  13. habiisss..ada je yg kena block..haha..cpt2 balik umah.. XD

    ReplyDelete
  14. hehehe..nasib badan la...fikir positif je arol...makan bandwidth tinggi sangat ke blog2 tu?? klu jenis video streaming ke...radio ke..yg jenis2 bandwidth tinggi ...logik juga la diaorg block..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahulah, kak. Itulah pasal. Pelik jugak kadang-kadang bila laman web yang tak relevan kena block.

      Delete
  15. banyak blog jadi begini kenapa erk?

    ReplyDelete
  16. Selalu jd camni, kadang2 tu blog yg takde benda pun diblocknya. Mmg sumpah seranah gak . hahaha pakai brodband lepas tu sbb laptop susah nak connect wifi U, laptop lebih tahu. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Geram jugak kadang-kadang tapi pasrah jelah. Hahaha! Bazir pakai broadband sebab dah ada kemudahan percuma. :D

      Delete
  17. yg abe heran sek abe masuk pertandingan smart investors anjuran PIDM yg memerlukan warga sek klik 'like' di page PIDM tu. tp camner nak klik jika FB disekat di sek? bengong tu 1bestari net ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Betul jugak tue. Mungkin dia suruh online sendiri kat rumah. :D

      Delete