25 March 2013

Mulakan Hidup Baru Bersama Blog Baru

quotes, trials, pain, inspiration, challenge, ujian, kata hikmah, kata semangat

Assalamualaikum. Hai semua! Terasa janggal pulak nak menaip entri. Maklumlah dah hampir sebulan aku menyepi dan private kan blog. Kihkih. Ingatkan dah tak nak layan blog lagi tapi rasa boring pulak. Macam takde aktiviti yang best nak buat bila online.

Baiklah. Ini merupakan entri pertama untuk http://arolmubin.blogspot.com. Aku dah tukar URL blog nie. So, babai http://arolpunyeblog.blogspot.com! Rest in peace! Sobs sobs. Bukan setakat tukar URL sahaja, tapi aku dah buang semua entri lama. Maksud aku, revert to draft. Hihik. Kononnya aku nak mulakan hidup baru bersama blog baru. Kahkahkah!

**UPDATE (28/03/2013) : Aku terpaksa gunakan URL lama semula. Jodoh dengan
URL baru tak panjang. Huhuhu. Sebabnya boleh baca di sini yeah. 

Setelah pelbagai perubahan dilakukan, aku berharap lepas nie aku akan lebih bersemangat untuk update blog. Aku tahu, ada yang rindu nak baca entri aku wakakaka kbai.

P/S: Mintak kata-kata semangat sikit boleh? Kehkeh. :p

Don't judge me by my past, I don't live there anymore.
Accept me for who I am because this is me today.
^^

62 comments:

  1. wahhhh nafas baru... tentu akan lebih bersemangat. blog ni kemas dan ceria... welcome back arol...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah, harap akan lebih bersemangat dan terus bersemangat. Hehehe. Terima kasih, kak Mia! :)

      Delete
  2. start new chapter with big smile.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah! Thanks for your support, kak Nieza! :D

      Delete
  3. Perghh..blog baru..!!! arol form 6 dulu?? yang last punya sistem ni ke?? dapat berapa?? mesti teror kan.. haha.. Yes!! ada 1 paper yang memang kena repeat meyhh.. lepas sem 2.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog lama, URL dan rupa jek yang baru. Yup, Arol calon STPM sistem terminal terakhir. Alhamdulillah. Takde lah teror sangat pun. Semoga berjaya! :)

      Delete
  4. ceh ceh, ni mesti nk lari dari pengutip hutang kan? kan? kan?


    harap makin rajin hapdet, kbai :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Zyra tue jangan buat-buat lupa pulak nak bayar balik hutang PTPTN. Hahaha! Insyallah, harapnya begitulah. :D

      Delete
  5. nice quotes. slmt mnjalni khidupan baru :)

    ReplyDelete
  6. don't worry....nak bwat mende baik kan...mesti orang suke...jan putus asa...pandang kedepan,dan bukan berpaling ke belakang...be positif okay!!n'way thanx for da support...hehheeh!!!peace no war!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah, takkan berputus asa lagi. Terima kasih sudi bagi kata-kata semangat! Ouh, welcome! Hehehe. :D

      Delete
  7. eh!!!lupe plak...jom join sekaki...kih!!!kih!!!kih!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terkena balik! Hahaha. Insyallah, kena tunggu ade mood dulu. ^^

      Delete
  8. teruskan berblog! tak slalu update takpaa...janji ada update jugak hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih! Betul tue jugak tue, update seminggu sekali pun bolehhh. Hehehe! :D

      Delete
  9. Selamat kembali berblog.....
    Semoga lebih bersemangat nak update blog lepas ni... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih! Insyallah, dah bersemangat sikit lepas baca semua komen. :D

      Delete
  10. header tu comel hehee..ok juga url blog skg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, kak Shida! :) Header simple jek tue. Rasanya URL baru nie lebih mudah nak ingat kot. Hehehe. :D

      Delete
  11. pergh,,, siap buang semua entry lama ni, apa cer?haha
    semangat arol!!! semangat!!!haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Revert to draft jek, tak buang pun. Saje nak lupakan kenangan lalu. Hahaha! Yeah, semangat nieee! :D

      Delete
  12. aku x layan fb.
    layan blg je.
    tu pun seminggu sekali update..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arol memang layan Facebook setiap hari. Hahaha! Okay lah tue seminggu sekali, daripada tak update langsung. Hehehe. :D

      Delete
  13. Hyee arol..Lyeen dtg sini nk bagi kata2 smngt..Yeahh...ahhaha:D

    "Kita belajar dr kesilapan. Kerana pengalaman adalah guru terbaik dalam diri kita. Mcm lagu ramli sarip.."Sejarah emngajar kita menjadi lebih dewasa meniti arus angkara....lalalallalla"...

    Majulah Arol untuk blogger!

    p/s: bagi cupcakes 25 biji..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haiii Lyeen! Eh? Kata-kata semangat Lyeen sebijik macam cikgu BM Arol selalu bagi masa zaman sekolah dulu. Cikgu siap nyanyikan lagu tue. Yeahhh! Makin bersemangat bila dapat 25 biji cupcake. Hehehe. :D

      Delete
  14. blog baru punya byk peminat..hehe
    yeah..moga terus bersemangat
    follower ke 1919

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Mana ada peminat, suam-suam kuku jek. Insyallah! Terima kasih sudi follow blog Arol! :)

      Delete
  15. chaiyok2 arol :D
    p/s : bersemangat tak ?..HAHA :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aja aja fighting! Eh? Hahaha. Semakin bertambah semangat nie! ^^

      Delete
  16. alhamdulilah teruskan meriahkan dunia blog lagi :) support arol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah, sekiranya tiada sebarang halangan. Terima kasih, Acik sudi support Arol! :D

      Delete
  17. happy blogging arol... hope ada semangat berblog pasni dgn entry mencurah2..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, kak Jijah! Insyallah, Arol pun harap begitulah. :)

      Delete
  18. all the best bro
    semoga sentiasa bersemangat menjadi blogger.. x lagi suam2 kuku.. huuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, bro Sop! Wahhh! Insyallah, akan cuba buangkan tagline tue. Suatu hari nanti, mungkin. Hehehe. :D

      Delete
  19. yeh, cayyok Arol. All the best dlam ber blogging.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Sara! Semoga Sara juga akan sukses dalam dunia blogging! ^^

      Delete
  20. selamat memulakan perjalanan dgn blog baru...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih! Baru nak mula nie, perjalanan masih jauh lagi. Hehehe. :D

      Delete
  21. wow selamat bermula dgn blog baru..nafa baru..sentuhan baru...kak MV suka...chayok2...done makan magnum sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, kak MV! Pagi-pagi lagi dah makan aiskrim. Hehehe! :D

      Delete
  22. all the best utk new blog nie.......
    mesti ada byk perubahan lepas nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih! Insyallah, ada perubahan tapi tak banyak lah. ^^

      Delete
  23. lama tak singgah blog arol, private rupanya..moga terus bersemangat ber blogging yea :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah, menyepikan diri buat seketika. Hahaha! Baik! Terima kasih, kak! :D

      Delete
  24. Simple giler blog ni. Simple pun nampak cantik je. Huda suka. Apa - apa pun, selamat berblogging buat Arol ye. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Huda! Arol memang suka design yang simple. Yeah, semangat ! :D

      Delete
  25. samaaa. lepas dah lama tak blogging, start blog balik sebab boring. haha. anyway happy 're-blogging'. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouhh. Patutlah dah lama tak nampak. Dulu selalu jugak komen kat sini. Yeah! Happy blogging! :D

      Delete
  26. Replies
    1. Hahaha! Suam-suam kuku jek. Jommm! :D

      Delete
  27. *Tumpang lalu ya !!!

    nice blog
    sudi2 la follow my blog http://misszbiela.blogspot.com/..
    i'm new blogger..my blog is simple

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi singgah sini! Esok datang lagi ye. ^^

      Delete
  28. ooooo blog baru ler ni kan? hehe....semangat blogging!

    Ruangan iklan murah serendah RM5 Sebulan Cepat slot terhad! ---> http://blog3dalam1.blogspot.com/2013/03/blog-space-for-rent-ruangan-iklan-untuk.html

    ReplyDelete
  29. xpe, tak perlu tukar2..yang penting semangat nak berblog, meng-update blog sentiasa ada.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semangat nak blogging tue yang susah nak konsisten, kak Mimie. Selalu jek menghilang semangat tue. Hehehe! :D

      Delete
  30. mengorek n stalker entry arol yang lama..thehehe..

    ReplyDelete