27 March 2013

Cuba Teka Di Mana Pendrive Aku?

RE-PUBLISH. Entri ini pernah disiarkan pada 19 Disember 2011.


Assalamualaikum. Alhamdulillah. Tiba-tiba datang pulak sifat rajin nak menaip entri hari nie. Mari baca kisah tauladan yang aku dah penat-penat taip nie. Hehehe. Kisah ini berlaku pada 7 Disember 2011 (Rabu).

Dipendekkan cerita, masa tue aku online sambil test printer baru dengan Along. Bersepah barang-barang keliling laptop. Pukul 6.45 petang, keluarga makcik dari Perak datang rumah dengan nenek aku. Kelam-kabut lah apa lagi, rumah macam tongkang pecah! T.T Sepantas kilat zupp, kemas barang-barang keliling laptop.


KEESOKAN HARINYA ...


Aku tanya semua orang dalam rumah. Aku tanya Mak, tanya Along dan tanya Angah. Ayah jek yang aku tak tanya. Sebab aku takut telinga aku tak mampu bertahan mendengar jawapan Ayah. Hahaha. Semua orang tak tahu di mana pendrive aku.



Inilah pendrive aku. Baru beli. :'(
 

Aduhaii. PENDRIVE AKU HILANG! Puas cari. Tiba-tiba aku teringat, semalam ada buang plastik dan kotak ink printer dalam tong sampah. Selongkar tong sampah. YEAY DAH JUMPA PENDRIVE AKU DALAM TONG SAMPAH!!! Huhhhhhhhh. T_______T


Pada mulanya, aku nak beli pendrive seperti gambar di bawah. Sebab kecil dan nipis, nampak comel jek. Aku nak beli warna putih, Along warna pink. Tapi Angah bising - "Korang berdua dah lah tak reti jaga barang, nak beli yang kecik-kecik!!".


Nasib baik tak jadi beli design macam nie. =.='

Manusia biasanya lebih menghargai sesuatu yang sukar diperoleh.
Dan sering kali melupakan nikmat yang telah tersedia. :)

10 comments:

  1. hehe suka baca entri nie..kalau pasal pendrive nie selalu tersalah letak..haha,lain kali hati2 ek...

    ReplyDelete
  2. ehhehehe... suka kan nak tumpang populariti ahkakkkkk nie.. kah kah kah..

    comel ar pendrive tuh.. nak beli tp xde kegunaan lak.. nak beli bg arol lak.. lg mbazir ciz dibuang dlm tong sampah! hhahahaha

    ReplyDelete
  3. ce cite ade ape lg dlm tong sampah tu, haha..

    ReplyDelete
  4. gigihkan selongkar tong sampah , takpe demi pendrive tersayang . hehe weh bestnya korang adik beradik . hooo

    ReplyDelete
  5. NAsib baik jumpa semula..hehe

    ReplyDelete
  6. nasib baik jumpa.. hehe! betul2.. setuju dgn ayat last skali tu..

    ReplyDelete
  7. pendrive ni mmg benda yg slalu menghilangkan diri..kalau nak mencarinya punyalah payah!

    ReplyDelete
  8. mak aihhh.. comel gila yang pink tu. lain kali kalau nak beli, belikan untuk akak satu eh. hehe

    ReplyDelete
  9. oloh3. . da besar gedabak pon pggil adeq ea?hik3. . cuwitt jerr. . suke sgt2 bace n3 nieyhh

    ReplyDelete
  10. Hayoo arol . nasib jumpa . :) nasib xlori sampah xangkot lagi . haha lau x merana idop arol :) jadikan pengajaran ^_^

    ReplyDelete