27 March 2013

Apa Pendapat Anda?

Assalamualaikum. Selamat sejahtera! First of all, terima kasih kepada semua rakan blogger yang sudi memberikan kata-kata semangat kepada aku kat entri pertama blog nie! Sila beri tepukan yang gemuruh untuk diri sendiri. K. Actually, aku nak mintak pendapat korang sikit.

Sesiapa yang pernah datang ke blog Arol Mubin sebelum nie, rasanya korang ingat sikit-sikit kot cmne rupa blog nie dulu. Nevermind, aku dah sediakan gambar untuk tatapan korang.


simple template, green template, edit blog, design blog, blog kemas
Template lama Blog Arol Mubin. ^^


Nampak tak perbezaan template lama dengan template sekarang? Template yang baru nie aku saje design lebih simple dan guna background warna putih. Tapi warna hijau wajib ada! Itu memang warna rasmi blog Arol Mubin. Hehehe.

So, apa pendapat korang tentang template baru nie? Korang lebih suka template lama atau template baru? Mohon jasa baik anda semua untuk tinggalkan undian (template lama atau baru?) atau sebarang pendapat di ruangan komen. Sekian, terima kasih! :D

Belajar daripada kesalahan membuatkan dirimu menjadi dewasa, dan belajar
daripada pengalaman orang lain pula membuatkan dirimu menjadi bijaksana.

48 comments:

  1. Dua2 kak suka.. haha. Dari dulu lagi blog Arol simple dan kemas.. loading pun cepat. Tapi kan kak suka lagi kalau background hijau yg lama tu :P almaklumlah akak kan suka hijau.. hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arol memang suka yang simple, sebab tak reti sangat nak edit. Hahaha. Ouh okay, satu undi untuk template lama. Kita sesama suka hijau! :D

      Delete
    2. simple nie pembaca tak serabut kalau nak masuk blog.. kan? kan? template yang baru nie kemas cuma kalau ada background hijau tu lagi sweet kot tu maksud akak.. hehe. tapi ape2 pun template yg nie laju loadingnya. :)

      Delete
    3. Betul tue! Kita sendiri pun suka masuk blog yang tak serabut, sedap jek mata memandang. Macam blog Diari Si Froggie. ;) Cadangan kak Aida akan dipertimbangkan. Sebab Arol rasa warna putih dah mendominasi blog nie, bukan hijau. Hehehe. :D

      Delete
  2. Replies
    1. Terima kasih, kak Hanida! Satu undi untuk template baru. :)

      Delete
  3. header cute :) lbh kemas wlupun xseceria dlu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih! Ouh, kena ceriakan lagi lah nie nampaknya. :D

      Delete
  4. Suka template baru.. suka dengan tema hijau dgn backgroundnya yg putih..

    Apa kata cuba buat border sikit di sekeliling blog & tengok hasilnya.. Sekadar pandangan drp yg kurang arif..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, ibu! Baiklah, nanti Arol cuba buat. Terima kasih atas cadangan tue! :)

      Delete
  5. aku pun suka kaler hijau jugak..huhu
    btw, rasanye template lama lagi cun.
    ade border kaler hijau kat tepi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh geng! Satu lagi undi untuk template lama. Terima kasih sudi beri pendapat! :)

      Delete
  6. dua-dua lawa. Yang sekarang nampak simple .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Nabila! Tapi tak boleh lawan template Nabila. ^^

      Delete
  7. rasanya ok juga yg lama..beza xjauh mna..cume border je yg ade..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak banyak beza pun. Sebab Arol ubah sikit-sikit jek. :)

      Delete
  8. template ni kalo ringan bawah 100kb baik guna...da mcm template mesra seo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arol dah cek template nie 70kb jek. Wah, seo tueee! Hehehe. Terima kasih, kak Shida sudi beri pendapat! :D

      Delete
  9. Assalammualaikum Arol...
    Bagi pendapat mak dara.. mak lagi suka template yg baru ni lebih kemas dgn background warna putih.. Header pun nampak lebih santai... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam wbt, Mak Dara. Arol pun rasa cmtue! Hehehe. Terima kasih sudi beri pendapat, Mak Dara! :D

      Delete
  10. dua2 pon ok arol.. yg baru ni pon simple..yg penting hijau tu.. ehh akak pon confuse antara dua ni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hijau memang penting, wajib ada! Eh? Boleh pulak confuse ye. Kesan pembawakan budak kot, kak Jijah. Hehehe. :D

      Delete
  11. menarik yg lama :)
    x kesah sgt template yg ptg mudah, ringan dan seo frinedly :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arol rasa template yang baru nie lebih mudah dan ringan. Apa pun, terima kasih ye bro Sop, sudi beri pendapat! :)

      Delete
  12. yang nie nampak lagi simple dan kemas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouhh. Terima kasih, Acik sudi beri pendapat! :D

      Delete
  13. I prefer the previous one cos part 'lambai tangan' tu comel sangat.. Haha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Kalau macam tue, kena tambah 'lambai tangan' kat header baru lah. Terima kasih sudi beri pendapat! :D

      Delete
  14. rasanya yg baru ni nampak menarik + kemas...loading pun laju je...kaler rasmi blog arol warna hijau...blog ezad warna biru dari dulu...hee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Ezad sudi beri pendapat! Arol pun pernah guna warna biru dulu. Tapi rasa macam tak serasi. Mesti hijau jugak. :D

      Delete
  15. arul suka yg baru ni .. more simple, sempoi je .. tmpk lg kemas .. hehehe .. arul pn nk tkr background gak .. tp lum bkesemptn ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih! Mungkin sebab background warna putih, tue nampak macam kemas jek. Bersih. Hehehe! Tukarlah, sekejap jek. :D

      Delete
  16. lame ayut tak singgah blog arol..tak perasan sudah pasal template..hihihi..tp mmg ingt dulu dtg background tu ijau..skrg dh byk putih dr hijau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arol pun dah lama private blog, baru aktif semula. Saje nak bagi warna hijau tue menyerlah sikit. Hehehe. ^^

      Delete
  17. rasanya template ni lg ok kot, nampak simple but nice :D loadingg cepatttt sangat..suka3! ^_____^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi beri pendapat! Kalau suka, boleh datang setiap hari. Hehehe! :D

      Delete
  18. sy ske dua2.haha pening eh nk pilih mana satu, tapi yg dlu nmpk lagi cantik. template skrg nmpk sgt2 simple. tapi better arol pilih template mana yang lebih ringan ye. ni yg lebih penting :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arol pun pening jugak. Itu yang mintak pendapat blogger lain. Betul jugak tue! Rasanya yang baru nie lebih ringan. Apa pun, terima kasih sudi beri pendapat! :D

      Delete
  19. Hmph,In tak pernah la jenguk blog lama tu...setakat usya daripada gambar atas tu ... In suka header lama dan yang lain In prefer yang sekarang :) Kihkih ...
    Suka warna hijau? Hijau dalam senarai yang ke-2 daripada 3 colour fav In.. heheh,ok la tu kan? ><''

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah, kita kenal pun lepas Arol tukar template. Terima kasih In sudi beri pendapat! Ya, warna kegemaran tue! Okay jugak, masih boleh jadi geng. Hehehe. :D

      Delete
    2. Sepp sepp sepp tom tom tom, air pasang malam surut pukul lima k k. :DD

      Delete
  20. eh,cakap kat akak tukar url ke tukar template?..aka da pening da.hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tukar dua-dua sekali tapi URL dah tukar semula yang lama. Busy kerja eh, kak. Itu yang pening. Hahaha! :D

      Delete
  21. Ikut arol la. tapi kadang-kadang, lagi simple, serasi dengan taste.. kan? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah. Arol rasa semakin selesa pulak dengan template baru nie sebab simple. Terima kasih, Sarah sudi beri pendapat! :D

      Delete