26 March 2013

Giveaway Mialiana.com

RE-PUBLISH. Entri ini pernah disiarkan pada 10 Januari 2013.


Assalamualaikum. Hai semuaaa! *lambai tangan* Kihkih. :p

















P/S : Gigih aku melukis walaupun comot pada saat-saat akhir. Nampak tak kesungguhan aku nak menang giveaway nie? Nampak ke tidakkk? Kihkih. :p


Best tak cerita tue? Sedih kan? Ehh. Korang menangis ke? Nah! *hulur tisu* Kahkahkah. Nak tahu ke mana hilangnya pendrive Merah? Jeng jeng jeng... Tunggu di akhir entri yee! Nanti aku bagitahu. *background music suspens*

Disebabkan si Merah tue rabun IT, maka aku tolong dia taipkan entri penyertaan Giveaway Mialiana.com. Baik kan aku? Hewhew. Okay, cukup. Di bawah ini ialah entri penyertaan daripada Merahmubarasemangatwaja (nama penuh Merah). 


Yeah! Aku nak join Giveaway Mialiana.com!


Tag : Aliff Haikal | Maisarah Azmi | Kak Eca


Sebelum meneruskan entri ini, bagi aku tarik dan hembus nafas dulu. Huhhhhh. Inilah balasan kalau suka sangat bertangguh kerja. Aku dah lama bookmark giveaway nie tapi baru hari nie kelam-kabut nak join. *lap peluh di dahi* :D


Saya paling suka entri OUM Konvokesyen Ke 13 - Gambar Majlis Dan Anugerah Yang Diterima di Mialiana.com kerana entri tersebut memberikan inspirasi dan semangat kepada saya untuk terus belajar. Bila baca entri tue, rasa berkobar-kobar pulak nak sambung belajar. Mesti keluarga Kak Mia bangga dengan kejayaan Kak Mia. Dah lah lulus dengan cemerlang, lepas tue dapat anugerah lagi. Tahniah, Kak Mia! Rasanya entri itu bukan memberikan inspirasi kepada saya sorang jek, tapi kepada semua yang membacanya. Kan?


Sebelum aku mengakhiri entri ini, terimalah... Khas buatmu, Kak Mia. Cewah! 




Okay, dah siap! Tunggu dulu!!! Pendrive Merah dah jumpa! Korang nak tahu ke mana hilangnya pendrive Merah? Jumpa KAT SINI! Klik lah link tue kalau nak tahu. *Jangan risau, itu bukan ChurpChurp atau iklan. Percayalah...

Senyumlah walau kita diberi ujian seberat mana sekali pun, kerana ujian itu bukti sayang Allah kepada kita. Oleh itu, smile smile smile. Always. :)

52 comments:

  1. thanks tag,,perghh..best la komik arol..kartun pun cantik..good luck taw

    ReplyDelete
  2. kemain dialog dia yeee,good luck dik :D

    ReplyDelete
  3. wah terbaik lah...suka cerita tuh..sedih bangat sih...sy nye pendrive pon ilang gak :) smoge berjaya yepp :)dr segmen yg sme gak :)

    http://destinicinta.blogspot.com/2013/01/giveaway-mialianacom.html

    ReplyDelete
  4. sempat tak join ne?akak pun join last minute tau :((

    ReplyDelete
  5. seriusly tertarik giler macam ada magnet kat lukisan arol hahaha

    ReplyDelete
  6. Good luck!
    Ibu dari segmen sama & follow sini #1745

    http://ibuberbicara.blogspot.com/2013/01/giveaway-mialianacom.html

    ReplyDelete
  7. arol ! kenapa tak bagitau thru tweet ke fb ke ?? kenapa harus chatbox ? hahaha sorry Rol aku tak dpt join :(

    ReplyDelete
  8. @Maisarah Azmi
    Welcome! Cantiklah sangatkan? Kahkah! Terima kasih! :D

    ReplyDelete
  9. @onie
    Sungguh-sungguh nak menang nie, kak! Hehehe. Terima kasih, kak Onie! :D

    ReplyDelete
  10. @nur azian
    Terima kasih! Nanti ada masa terluang, Arol datang terjah ye! :)

    ReplyDelete
  11. @Eca Dwinky Asha
    Nasib baik sempat, kak! Arol peserta second last yang join. :)

    ReplyDelete
  12. @FarhanahAdzlan
    Wah! Terima kasih! Kalau cmtue, lepas nie setiap entri kena melukis lah. Hehehe! :p

    ReplyDelete
  13. @Nor Salmi
    Terima kasih! Insyallah, ada masa terluang nanti Arol balas kunjungan. :)

    ReplyDelete
  14. @Aliff Haikal
    Aku terlupa, sebab lepas join giveaway nie aku terus offline. Penat melukis. Hehehe. Minta maaf ye, Aliff. :'(

    ReplyDelete
  15. salam perkenalan........ berminat exchange url?? hehehe

    ReplyDelete
  16. wow! very the AWESOME stori mori nie.. sgt kreatif! ada can menang nie.. hehehe!! dh follow yours, gut luck n hepi beLogging!! ^^

    ReplyDelete
  17. hehe.. kreatif.. semoga berjaya dapat hadiah tu.. ^_^

    ReplyDelete
  18. balas kunjungan ye.
    dari segmen yang same jugak. hihi.
    btw, gud luck! :)

    ReplyDelete
  19. tahniahhhhh

    http://www.mialiana.com/2013/01/pengumuman-pemenang-giveaway-mialianacom.html

    ReplyDelete
  20. tahniah mng, entri pn mnarik, ptot ler kak mia pilih, hehehe.. :)

    ReplyDelete
  21. Arol! Follow sini , Keep in touch. Memang patut menang!! Sangat best kartun n entry ni. Hehe

    ReplyDelete
  22. seperti saya jangka.. awak menang.. ^_^. tahniah

    ReplyDelete
  23. @Leeza dayasari [santai leeza]
    Salam perkenalan juga! Okay, blog Santai Leeza sudah di berada di bloglist. Hehe! :D

    ReplyDelete
  24. @Fakhruru
    Terima kasih! Alhamdulillah, menang. Terima kasih jugak sudi follow! :)

    ReplyDelete
  25. @Mohd Lokman Bin Ramli
    Terima kasih! Insyallah, bakal dapat hadiah tue tak lama lagi. Hehehe! :D

    ReplyDelete
  26. @Annyss Aleeya
    Terima kasih kerana sudi membalas kunjungan! :)

    ReplyDelete
  27. @Mia Liana
    Wah! Terima kasih, kak Mia! Alhamdulillah, rezeki awal tahun 2013. :)

    ReplyDelete
  28. @Paly
    Terima kasih! Alhamdulillah, rezeki. Hehehe! :D

    ReplyDelete
  29. @Yan Ty
    Terima kasih! Join saat-saat akhir tapi alhamdulillah ada jugak rezeki untuk Arol. :D

    ReplyDelete
  30. dah menang pon arol hehee..tahniah dear :)

    ReplyDelete
  31. hah! kan dh ckp dh kn, bru smlm jer ckp leh mnang.. mmg mnang pon! hoohoho!! thniah2!! ^^

    ReplyDelete
  32. @shidaR
    Yup! Hehe. Terima kasih, kak Shida! :)

    ReplyDelete
  33. @Fakhruru
    Hahaha! Alhamdulillah. Rezeki awal tahun 2013. Apa pun, terima kasih! :D

    ReplyDelete
  34. waahh memang terrbaik laa. siap ade komik.. tahniahh merah dh jumpe pendrive nye :D

    ReplyDelete
  35. @Mar Haini Abdul Rahim
    Saje mencuba nasib buat komik walaupun tak reti sangat. Hehe. Terima kasih! :D

    ReplyDelete
  36. hahahaha!! tau xpa.. tiap2 ari kna tcegak dpn pntu tnggu posmen lar cmnie =P

    ReplyDelete
  37. @Fakhruru
    Excited betul! Hehehe. Rasanya minggu depan baru sampai kot. :)

    ReplyDelete
  38. hadiah telah diposkan dan tracking number ada disertakan dalam entri http://www.mialiana.com/2013/01/hadiah-giveaway-mialianacom-telah.html

    ReplyDelete
  39. @Mia Liana
    Okay, kak Mia! Terima kasih kerana inform! :)

    ReplyDelete
  40. la..ptt la menang..mmg terbaik r bro...(thumb up)..heheh

    **dah follow ;)

    ReplyDelete