13 June 2013

Candy Crush Saga Game Paling Manis Di Facebook

Assalamualaikum. Hai semua! Aku memang tak minat sangat main game. Tapi bila aku dah start main satu game, aku akan fokus betul-betul main game tue sampai aku naik bosan.

Candy Crush Saga. Game pertama yang aku main kat Facebook. Sebelum nie memang aku tak pernah main game pun kat Facebook. Tak berminat. Tapi setelah dihasut oleh kawan baik aku, akhirnya aku tewas jugak. So, aku cuba lah main game Candy Crush Saga nie.

game best, candy crush saga, Facebook

Memang the sweetest Facebook game ever lah! Best sangat! Sampai aku jadi ketagih, siang malam mengadap Candy Crush Saga jek. Tapi itu masa mula-mula main game nie, dalam 2 minggu kot aku ketagih. Sekarang nie dah tak ketagih lagi.

Tapi ada 2 perkara yang tak best bila main game nie. Pertama, tak naik level. Asyik duduk kat level sama jek, tak lepas-lepas. Huh. Memang bikin aku stress! Mulalah aku bengang dan cakap sorang-sorang, "Tak logik lah game nie!". Kahkahkah!

Kedua, malu nak minta 'lives' kat orang. Aku selalu minta kat kawan yang hasut aku tue jek. Tak berani nak minta kat orang lain sebab takut dorang tak suka. Tapi sekarang nie, berduyun-duyun pulak orang minta 'lives' kat aku. Penuh notification. T.T

game best, candy crush saga, Facebook

Sekarang nie, dah hampir seminggu aku tersadai kat Level 38. Hahaha! Hampir sebulan kot aku main game Candy Crush Saga nie. Rasanya cukup lah tue sebab aku macam dah bosan main game nie. Jadi... Selamat tinggal, Candy Crush Saga! (^.^)/ *lambai tangan*


Korang suka main game Candy Crush Saga tak? Dah sampai level berapa?

Setiap usaha yang baik ada halangan, setiap halangan ada pengorbanan,
dan setiap pengorbanan pasti ada kejayaan. :)

48 comments:

  1. Haha..dulu marah benor dpt notification game neh. Now bila dh layan candy crush kita plak yg penuhkan notification org. Tp mintak nyawa kat kawan2 sendirik je. Hehe..Saya sangkut kt level 50. Asal frust je benti main. Pastu bosan sambung jugak. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Segan nak mintak lives kat orang yang tak berapa kenal. Hehehe! Samalah dengan Arol. Kalau dah beberapa hari tak naik level, stop main. Nanti bila teringat, main semula. Hehehe! :D

      Delete
  2. haha ak stress main game ni..level 97 lg gila..ak 97 ;p

    ReplyDelete
  3. game ni nampak senang tp sebenarnya susah.. kite stuck sampai level 56.. haih =.=

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah. Dulu masa mula-mula kawan kenalkan game nie, Arol rasa macam senang jek. Cuma padankan warna tapi bila dah main... :D

      Delete
  4. suka..suka.. setakat ni level 167.. lama tak main ni.. dah 2 minggu lebih sbb busy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah! Dah level 167? :O Lagi jauuuh perjalanan. Mesti lebih mencabar.

      Delete
  5. saya belum try nih bang , mau coba dahulu.

    Jom singgah dan komen ke http://genk-remaja.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. hehe, akak pun sama arol..haishh mcm mana lah boleh terjebak.. :D tapi best kan, bila dh habis rasa nk tau next2 level kan.. ^_______^ hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arol pun sebab kawan beriya-iya suruh cuba main, itu yang terjebak. Ha'ah! Tapi bila tak naik level tue yang frust jek. Hehehe! :D

      Delete
  7. dah stuck kat lvl 40 huhuhu
    http://www.kucinghitam.net/

    ReplyDelete
  8. Err, tak pernah main game ni, x layan sgt game2.

    ReplyDelete
  9. pernah main game kat facebook, mmg cepat ketagih betull..game pertama aku main cityville...skarang dah stop main game kat facebook...berhantu kalo aku main..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul! Game kat Facebook boleh buat kita ketagih. Aku pun dah stop main. :D

      Delete
  10. game candy crush ni sama kan dlm anroid tu? teman rasa macam ada main je kat ipad hubby teman..

    ReplyDelete
  11. susah la nak pass level diaa.... -,- ahhaha.. seriuss sakit aty tapi bestt main....huhu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah pasal, banyak betul halangan nak lepas level. Rasa macam tak cukup jek moves yang dia bagi. Hehehe! :D

      Delete
  12. hye arol sory lambat singgah kak lea baru baik dari cherry berry hahaha...

    owh ke sana sini nampak orang gile candy ni,hatta masa pergi kedai runcit cina,apek tu pun main game ni kat ipad.kawan2 pun ajak kat fb kak lea tak layan sebab takut nanti celik mata je hadap ni he3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai kak Lea! Ha'ah, game nie tengah femes kot sekarang nie. Baguslah tak cuba main sebab nanti takut ketagih. :D

      Delete
  13. sama..stuck jugak kat level 38..malas nak main..asyik kalah je..aha !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada geng! Arol pun dah tak main lagi. Frust dengan level 38. Hahaha! :D

      Delete
  14. suka-suka..tapi kdg2 la..kalau dah main tak ingat dunia..jd kene stop..kalau bosan yaya main balik..lupa la level berapa..kalau nyawa dah abih yaya mls nk mintak..yaya bio je..rehatkan jap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah start main game nie memang lupa nak buat kerja-kerja lain. Hehehe! :D

      Delete
  15. baru level 27,onie banyak main game subway surfer je ,haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Subway Surfer? Tak pernah main dan tak nak cuba main. Hehehe! :D

      Delete
  16. wooo..syoknye dpt layan game

    moga misi itu tercapai

    yumida layan game red alert..sampai terlupa nk mkn..bz sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah ngadap game, tak makan pun takpe. Perut kenyang main game. :D

      Delete
  17. Hehe,tak pun~tak pernah main ><'
    FB pun dah delete . Kih3~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah. Ada terbaca entri In dulu, In cuma ada blog jek. :D

      Delete
  18. Hahahaha...aku penah main jugak. Tapi dah lama tersadai. Sebab aku dah mula bosan. Heheh, level aku pun dh tak igt.Nak kena check balik tgk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau lama-lama main, bosan jugak. Lebih-lebih lagi kalau tak naik level. :D

      Delete
  19. Saya level 65 tak lepas-lepas bosan haha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Level 65 jauh jugak tue. Kalau tak lepas level memang bosan pun! :D

      Delete
  20. wow level 38 sudah.. iha tak main langsung game ni.. takut ketagih nanti.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus, Iha! Mencegah lebih baik daripada merawat. Hehehe! :D

      Delete
  21. Replies
    1. Orang busy bisnes felt craft, takde masa nak main game. Hehehe! :D

      Delete
  22. akk main juga.. tapi sambil tu layan farm heroes saga sekali.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah! Sebab masa tue lives dah habis tapi kalau complete level kat FHS, boleh dapat lives. Tak pasal-pasal terjebak dengan FHS. :D

      Delete
  23. Kawan aku ni rupanya sweet jugak ek =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi tak boleh lawan sweet abg Aliff kpop. Hehehe! :D

      Delete
  24. dah level 500 sampai x boleh nak unlock lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow hebat! Arol level 100 pun tak lepas lagi. Lagi pun dah lama berhenti main game Candy Crush nie.

      Delete