15 July 2013

Allah Merancang Dengan Penuh Cinta

Assalamualaikum. Salam Ramadan penuh barakah! :)

semakan keputusan permohonan, ipta, stpm


Alhamdulillah. Walaupun Allah tak beri apa yang aku nak, tapi aku tetap bersyukur. Sebab aku tahu, perancangan Allah adalah yang terbaik! Aku merancang dengan cita-cita tapi Allah merancang dengan penuh cintaNya. Banyakkan bersyukur, nikmat akan bertambah.

Tak pernah menyesal tolak tawaran diploma bidang yang aku minat, dan ambil risiko sambung Tingkatan 6. Walaupun ramai yang pandang rendah kat pelajar Tingkatan 6, tapi peduli apa aku? Bukan dorang yang bayar yuran sekolah aku. Hahaha! Tingkatan 6 memang best!

Wish me luck! Merantau lah aku tak lama lagi. Sobs sobs.

P/S: Jangan tanya aku dapat universiti mana dan kos apa! Kahkahkah! :D

You don't know your future, but you know Allah. So, trust Allah!
Because Allah has control over our future.
Sometimes what you want isn't always what you get,
but in the end what you get is so much better than what you wanted.

56 comments:

  1. tahniah..adik saya pun sama, baru lepas stpm dapat dekat usim..selamat melangkah ke alam universiti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih! :) Kalau USIM dekat jek dengan rumah Arol.

      Delete
  2. tahniah arol ! semoga berjaya ye :)

    ReplyDelete
  3. congraz.. ala tak nak bagi tahu pula, mana tahu sama U..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih! :) Nanti dah sampai sana, baru Arol bagitahu. Hehehe!

      Delete
  4. Alhamdulillah, thniah ye dpt smbung stdy lg ...

    ReplyDelete
  5. lorhhh nape tak boleh tanye?hehe...btw tahniah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab belum bersedia nak jawab. Hehehe! Terima kasih! :D

      Delete
  6. tahniah dpt jejakkan kaki ke u =) smga terus bjyaaa =)

    ReplyDelete
  7. Laa, orang nk tau kos & univ apa...
    Bukan main jauh jarak a & rol tuh ea..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akan diberitahu kelak. Eh? Ada jugak yang perasan nama tue. Hehehe! :D

      Delete
    2. Hehe, perasan lah.
      Oh, nak buat unsur suspen pulak ea.

      Delete
    3. Pemerhati yang teliti. Memang saje nak kasi suspens! Nanti dah sambung belajar, baru bagitahu. Hehehe! :D

      Delete
  8. alhamdulillah.. :)
    tahniah arol..
    alaaa, nak tanya juga..masuk U mana, kos apa..haha

    *ehh, form 6 mmng best tau..sebab akk pun merasa.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, kak Mimie! :) Bila dah sampai sana nanti, insyallah baru Arol jawab soalan akak tue. Hehehe! :D

      P/S: Geng Form 6 lah kita! (^.^)/

      Delete
    2. sama-sama..hee..amboi..gitu ye..okah2..akk tnggu..haha..

      yup..geng form6..hehe..6thun lepas.. :p

      Delete
    3. Insyallah, nanti Arol update kat blog ye. Uish! Dah lama lah 6 tahun. :D

      Delete
  9. Wah semua kasi blur ni. Tapi still nak tanya dapat course apa? Uni mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saje nak kasi suspens. Hehehe! Jeng jeng jeng, akan diberitahu kelak. :D

      Delete
  10. sy dulu sambung form 6 juga tapi sekerat jalan je. form 6 okay actually tapi apa yg sy belajar di luar bidang dan minat sy. terpaksa pilih untuk stop :)
    btw goodluck ye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih! :) Arol sambung Form 6 pun di luar bidang jugak tapi minat sangat. Sebab tue tak kisah pun di luar bidang. Lagi suka! :D

      Delete
  11. Kalau tny jugak mcm ne ? Hehehe .. Tahniah ye ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tanya jugak, Arol simpan dulu soalan tue. Bila tiba masanya baru Arol jawab. Hehehe! Terima kasih, In! :D

      Delete
  12. Salam Arol...K.atie ucapkn TAHNIAH utk Arol ya,semoga Arol akan lbh berusaha utk terus mengapai kejayaan.
    Ingatlah Arol...tiada yg lbh membahgia & membanggakn kedua ibubapa...hanya kejayaan anak2 mereka serta anak2 yg soleh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam wbt. Terima kasih, kak Atie! :) Insyallah, Arol akan sentiasa ingat. Alhamdulillah, dapat buat mak ayah gembira bila terima tawaran nie. :)

      Delete
  13. Tahniah!! Tak sia-sia tolak tawaran diploma dulu ye.. Syoknyalah dah dapat u.. Jealousssss ni.. -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Azwa! :) Jangan jeles, giliran Azwa tahun depan yeah. :D

      Delete
  14. Tahniah ye dik....orang satu kata....menimba ilmu biarlah ke negeri cina sekalipun...yang penting nawaitu kita, perjuangan kita kemana...dan apa matlamat kita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, cik akak! :) Betul tue! Tak kira di mana atau jauh mana pun kita belajar, yang penting niat kita.

      Delete
  15. selamat pagi...singgah n follow sni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, cik Nor sudi follow blog Arol! :)

      Delete
  16. tahniah arol..
    ala tak aci la..bagi la tahu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Yaya! :) Jeng jeng jeng! Tapi kita tak sama U.

      Delete
  17. tahniah lagi. f6 mmg terbaik dari yg terbaik...mengajar diri seseorang itu menjadi lebih berfikir tntg masa depan. :)

    good luck

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih! Setuju! Form 6 jugak menjadikan diri kita lebih matang. :)

      Delete
  18. tawaran diploma yang arol tolak itu,course apa n d U mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sains Komputer (UTM) dan Senibina (Politeknik). :)

      Delete
  19. Sokong sangat. Form 6 seriously best. Tapi disebabkan dapat apa yang nak. terpaksa tinggalkan form 6. Huhuhu. Tapi dah minta izin cikgu. Hm tahu cikgu sebenarna berat nak lepaskan. :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiba-tiba rindu zaman tingkatan 6. Banyak kenangan! Belajar kat mana-mana pun sama jek sebenarnya. Perkara paling penting ialah kita minat dan rajin berusaha. :)

      Delete