30 April 2013

Bobo, Gwiyomi & MasterChef Selebriti Malaysia

idea update blog, bobo, gwiyomi, masterchef

Assalamualaikum. Hai semua! Aku ada banyak idea nak update blog sebenarnya, tapi idea utama jelah. Lepas taip pendahuluan, aku terus blur. Tak tahu apa yang nak dihuraikan dalam perenggan seterusnya. Maklumlah, dah hampir 5 bulan tinggalkan sekolah. Sampai terlupa segala ilmu mengarang yang cikgu ajar. Hehehe. *Rindu sekolah!

Jadi hari ini aku kumpulkan semua idea yang tak kesampaian untuk dibuat satu entri lengkap, untuk diceritakan dalam satu entri sahaja. 3 cerita dalam 1 entri. Macam tue lah.


1) Bobo
Aku yakin, majoriti mesti kenal si Bobo nie. Dah jadi retisss dia sekarang. Aku ingat lagi masa video parodi (lagu Sayang - Shae) dia baru muncul kat Facebook, ramai orang yang kutuk dia. Tapi sekarang? Ramai peminat weh, dan aku bukan salah seorang daripadanya. Hahaha. Siapa peminat Bobo? Sila flip hair. Btw, dah tengok video Gwiyomi Bobo?


2) Gwiyomi
Ini satu lagi yang tengah femesss sekarang. Merata laman sosial boleh jumpa video Gwiyomi, di Facebook, blog, Keek. Semua orang berusaha nak buat video Gwiyomi yang paling cute. Masing-masing tak nak kalah. Hahaha. Korang ada buat video Gwiyomi jugak ke? 


3) MasterChef Selebriti Malaysia Musim Kedua
Siapa tengok MCSM2? Aku memang penonton setia MasterChef. Tapi untuk MCSM2 nie aku tak layan sangat. Tak tahu apa sebabnya. Eh. Korang tengok tak hari tue Zain Saidin errr takde pape lah. Tak jadi nak gosip. Hahahahaha! Btw, aku sokong Syura.


K lah. Itu jek yang aku nak cerita. *menguap* Rasa macam nak gwiyomi tidur jek.

Hargai orang yang membenci diri kita kerana dia sebenarnya adalah
peminat setia kita. Sanggup menghabiskan masanya hanya untuk
mencari kesalahan diri kita. :)

44 comments:

  1. wah,,mutiara kata tu best sgttt :) hehe gwiyomi?? mlas nak buat kang bnyak undgan drpada korea dtg,,hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mutiara kata untuk haters. :D Hahahaha! Tak boleh blah. Nanti ramai pulak lelaki Korea yang terpikat tengok gwiyomi D'ana. :DD

      Delete
  2. MASTECHEP TU JE KAK ONIE TAK TGK,TAKDAK ASTROOOOOOO

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tengok pun takpe, kak. Sebab musim nie macam tak best sangat.

      Delete
  3. ce buat gwiyomi sekali..

    1+1 = gwiyomi gwiyomi. hehehehe
    budak budak dah tak pandai mengira dah sekarang. kekekek~

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2+2 = Gwiyomi. Hahaha! Marah cikgu Matematik kalau anak murid jawab cmtue. :D

      Delete
  4. Replies
    1. Wah! Opah komen entri saya lagiii. :D

      Delete
  5. lepas gwiyomi nie apa pulak yang kuar...macam2x trend skrang nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita tunggu dan lihat jelah. Ha'ah, ada jek trend terbaru yang muncul.

      Delete
  6. aik??nk buat gwiyomi gak ke?hehehe..meleTOP nyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak mampu rasanya nak buat gwiyomi. Takut kena bash jek nanti. Hahaha! :D

      Delete
  7. wahhhh.. banyaknya idea... nak skit.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idea kak Mia lagi banyak, setiap hari update blog. :D

      Delete
  8. arol, anis suke la ayat arol yang last tu..hehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh bagi ayat tue kat haters atau stalkers kita. Hehehe! :D

      Delete
  9. hehehhe layan masterchef saje.. yang dua di atas tak layan dan tak suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Layan MasterChef lagi banyak faedah, boleh belajar memasak. ^^

      Delete
  10. 3 in 1 rupanya....... mcm2 cerita sekarang nie kan..... kita layan jer.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3 in 1, janji updateee. Ha'ah. Banyak sangat cerita sampai tak terlayan. :D

      Delete
  11. tak dapat tengok masterchef sebab takde astro..='(..haha

    Wordless Wednessday

    http://iniblogabangkamil.blogspot.com/2013/05/wordless-wednessday.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe takpe, jangan sedih. Boleh ikutinya di Facebook MCM. =)

      Delete
  12. bobo tu.. haha.. itu lah orang ketawakan dia, skrng diam diam minat bobo pulak.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai yang macam tue, mula-mula gelakkan Bobo pastue minat pulak. :D

      Delete
  13. HAHAHAHAHA dah femes oh bobo weeeiiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe. Siapa sangka dulu kena bash, sekarang dah jadi retisss.

      Delete
    2. lama2 naik geli dan annoying plak dgn bobo tu. hahaa

      Delete
    3. Aku memang dari dulu tak berapa berkenan dengan dia. Hahaha! :D

      Delete
  14. che ta gediks.. opzzz!!!! haha !!!

    ReplyDelete
  15. Bobo?? k, azwa tak kenal pon..haha..Gwiyomi tu dah tengok, tapi tak berapa menarik sangatlah.. Kalau master chef tu layanlah, kurangggg asam btol si Zain aritu!! haha.. Malas nak cerita, azwa sokong, Pak Nil =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Busy study sampai tak kenal siapa Bobo. Hehehe! Biarlah Zain tue, dah tersingkir pun. Yeah, Pak Nil not bad jugak. Tapi Arol sokong Syura. :D

      Delete
  16. semua diatas teman tau.. tapi yg MasterChef Selebriti tu x tengok lagi.. sebab xde Astro.. heee.. mcm best je? ramai yg sebut2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best lah jugak. Musim kali nie dapur lebih panas. Biasalah artis. Hehehe! :D

      Delete
  17. masterchef juga yang tak pernah luput dek zaman,..yang paling best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju! Tapi Arol lebih suka MasterChef Malaysia, yang bukan selebriti.

      Delete
  18. Wasalam.. akak tak berkesempatan lagi nak tengok bobo nie. Nanti nak tengok jugak lah. hehe.. pasal gwiyomi ada jugak tgk video blogger2 dgn artis, org cute boleh lah buat kot. hehe.. oh yang pasal zain kurang beradab tu eh? opsss.. :P Jom tidur berduet.. betul2 org yg benci kita sebenarnya dengki dengan kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul! Orang cute buat gwiyomi okay lah, confirm berduyun orang puji. Ops! No comment pasal Zain. Hahaha. Dorang suka kita sebenarnya. :D

      Delete
  19. Bobo ! Bobo ! Bobo ! hehe , David Teo dah ambil Bobo jadi artis naungan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah, ada terbaca jugak semalam kat Facebook. Untunglah Bobo! Jadi retisss. :D

      Delete
  20. hahahha.. untunglah jad retisss,, AM un jadi retiss gax kan kat tweet..ehheheh ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Mana ada jadi retis, bajet jadi retis jek. :D

      Delete