11 April 2013

Running Man Best Sangat Ke?

Running Man
Running Man.


Assalamualaikum. Annyeonghaseyo! Wakaka! Korang suka tengok Running Man tak? Tetiba hari nie nak cerita pasal Running Man. Sebelum nie, aku ada dengar kawan-kawan sebut "Running Man". Kat Facebook, Twitter semua orang bercerita pasal Running Man. Tertanya-tanya jugak. Hemm. Apa benda sebenarnya Running Man nie? Kemain femes lagi. Tapi aku tak peduli pun. Lantak lah.

Rupanya Running Man nie variety show Korea. Ouhhh. Patutlah femes. Korea kan. Kpop. Eh. Aku cuma layan cerita hantu Korea jek, yang lain aku tak layan. So, ramai jugak lah yang menghasut aku suruh tengok Running Man nie tapi aku tak berminat. Tapi semalam aku dah TERtengok. Kihkih. First time tengok! Aku tengok 2 episod jek (episod 27 & 140). 


Running Man
Lee Kwang-su, Ji Suk-jin, Yu Jae-suk, Song Ji-hyo, Gary, Kim Jong-kook, Ha-ha.


Ramai yang kata Running Man nie best gilaaaaa dan kelakar gilaaaaa! Bagi aku, biasa jek. Mungkin sebab aku baru tengok 2 episod. Mungkin. Masa aku tengok Running Man nie, aku tersenyum jek. Sesekali gelak kecil. Takde pun aku gelak guling-guling sampai nak pengsan macam aku tengok Jihan kat Parodi MeleTop. Jihan the best hahahaha!

Itu pandangan aku lah. Citarasa kita semua berbeza. Kan? ^^

Pilih orang yang mempunyai minat yang sama seperti kita, supaya kita mempunyai persamaan. Tetapi jangan mengetepikan orang yang langsung tidak mempunyai persamaan dengan kita. Bersikap terbuka adalah lebih baik.

70 comments:

  1. nak kena try tgok RM ni..hee..ramai ckp best kan, xpe2 tunggu sat nak p download RM epi1..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba tengok, kak. Ha'ah, ramai cakap best sangat. Tak payah download, tengok online pun boleh. ^^

      Delete
  2. hehe, ramai jugak yg suggest suruh tgk sbb kelakar.. tp tak pernah tgk lagi.. kira kita sama la, tak layan kpop.. bukan benci cuma kurang minat je kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawan-kawan Arol pun selalu suruh tengok, akhirnya TERtengok jugak. Setuju! Tak benci kpop pun, cuma tak minat. Minat yang lain. :D

      Delete
  3. hahha spe lah yang mnghasut dia tuh smpai trjebak muahahha btw ok pe, mule2 mmg la lme2 t mnat la tuh :) hehhe *nak mnghasut lg ni kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang atas nie lah yang dah berjaya menghasut Arol sampai TERtengok RM. Power betul ilmu dia! Selama nie orang lain hasut, tak pernah terpedaya pun. :D

      Delete
  4. saya pun tak pernah tengok. dgr cite org je. bace entry ni rasa betul2 nak tengok ni ! hehe lps ni carik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok tengok, jangan tak tengok! Eh, dah terhasut orang lain pulak. :D

      Delete
  5. aku mula2 x minta jugak ngan running man ni..bila dah tgk sekali ketagih pulak..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tengok 2 episod, masih belum rasa ketagih lagi. Nasib baik. Hehehe. :D

      Delete
  6. ramai orang cakap best.. huhu lissa belum tengok lagii.. =="

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lissa cubalah tengok. Mana tahu lepas nie Lissa jadi peminat tegar RM. ^^

      Delete
  7. suka tengok permainan dye.rasa jakun pun ada kalau tengok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Episod 27 tue permainan dia best jugak lah. Phantom of the Opera.

      Delete
  8. xpernah tgk pun dan xminat...selalu diabai kan bila smua dh pakat tgk running man sedih nya TT_TT..hahahah :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesiannya. Hehehe. Cubalah join dorang tengok, mana tahu berminat. =)

      Delete
  9. Mohon tengok dari episode 1 :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sanggup rasanya, sebab ada 141 episod. Boleh pengsan. Hahaha! :D

      Delete
  10. Running Man best la!....cube tgk banyak banyak,nanti mesti suke gile.sebab lawak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mampu tengok 2 episod jek, lepas tue dah tak larat. Mungkin tak serasi. :D

      Delete
  11. ce tengok ep 97.. bestt..:).. one of my fave!!..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti bila Arol tengah boring, Arol tengok episod 97. Hehehe!

      Delete
  12. Anda digalakkan menontonnya sampai 50 episod...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oww, banyak tue 50 episod! Baru tengok 2 episod pun, dah rasa macam 20 episod. Hehehe! :D

      Delete
  13. Arol...ko kena tgk byk2 episod sbb kelakar dia lain2 taw..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aida komen? *gosok mata* Tak larat nak tengok banyak episod. Satu episod pun dah lama. Tersengguk-sengguk tunggu nak habis. Hehehe. :D

      Delete
  14. lain orang lain perasaan kalau tengok. sy tengok program ni bila sy stress. sangat membantu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tue! Mungkin RM tak serasi dengan jiwa Arol. Hehehe. ^^

      Delete
  15. huhu.mula mula aku pun tak heran sangat RM ni. tapi bila dah follow dari ep 1, aku jadi addicted . haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu memang tak heran langsung. Sekarang nie heran sikit laa, kalau ade orang bercerita pasal RM. Tapi belum ketagih lagi. :D

      Delete
  16. ade frens saye tk prnah tgok RM.pastu,sye y kenalkan variety show ni kat diorang.dan skrg mereka dah addcted dgn RM ni smpaikan nak buat assgnment grup dgn diorg pun susah.asyk2 tgok RM.#stress..stress#-..-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bahaya jugak RM nie kalau dah ketagih. Lepas nie tak nak tengok lagi, sebab takut ketagih pulak nanti. Susah susah. :D

      Delete
  17. running man terbaek... rugi kalo x layan. cer tgk dr mula...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sanggup nak tengok dari mula. Ada 140 episod! :D

      Delete
  18. Hahaha,running man memang terbaikkk .. In pun tak minat Kpop.. gitu-2 je .. tapi rancangan variety korea memang terbaikk la .. hahaha ... Star King pun,orang-2 yang masuk memang hebat2 ~ Running man ni,boleh buat In hilang stress,lupa masalah buat sementara and etc..sangat membantu ..:) Yep,lain org lain citarasa ~ ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arol minat cerita hantu Korea jek. Kadang2 ada jugak layan cerita Korea kat slot Saranghae TV9. Star King tue apa pulak? Lain padang, lain belalang. Hehehe. :D

      Delete
  19. best sgt ke?mmbr sggp trn dri KL ke sini semata2 nk nengok running man

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai yang kata best sangat. Kelakar. Tapi bagi Arol, biasa jek. Boleh laa. :D

      Delete
  20. Ada yang taksub sgt dgn running man ni sampai beratus episod dorang simpan . apa bestnnya ? hahaa tak layan ah plak running man ni walau diri ni peminat kepop :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang takde kerja aku nak download sampai beratus episod. Hehehe. Kau cuba tengok dulu. Aliff peminat kpop? K. K. Nak gelak. :D

      Delete
    2. KAHKAHKAH kwajaq kau arol -.-

      Kau jangan, kang kau gelakkan aku nnt kau minat kepop padan muka !

      Delete
    3. Ala, abg kpop janganlah marah! Dah tak kpop nanti. Hahaha. :D

      Delete
  21. best running man...skrg pon bru hbs layan episod 140

    ReplyDelete
    Replies
    1. Episod 140 tue episod pertama yang Arol tengok. Blurrr jek bila tengok. :D

      Delete
  22. hahahhahaha. aqis pon bru tgk episod ke brape ntah harini. sepupu lah ajar tgk. mula2 aqis pon xminat. last2, ketawa sy yg paling besar antara semua. hahhhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aqis pun terpengaruh jugak. Arol baru tengok 2 episod. Gelak kecil jek. Hehehe.

      Delete
  23. Replies
    1. Kena tunggu mood boring datang dulu, baru boleh layan RM. Hehehe. :D

      Delete
  24. xpenah tgk la arol..lg2 korea..kurenggg skit heheee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arol pun TERtengok, kak. Hehehe. Arol pun tak minat sangat produk Korea. :D

      Delete
  25. Running man dah episode 100 lebih dah!! Memang best,hahah.. si Kim Jong- KooK suka buli Zirafah!! Dorang punya aktiviti memang cabar gila!! Bila tag no. dorang kena cabut , dorang terpaksa keluar. Yang selalu menang si Kim Jong-Kook!!.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 141 episod kalau tak silap. Tak kenal sangat dorang tue. Arol cuma kenal Ji Hyo dan Gary jek. Monday Couple. Hehehe. Tengok episod 27, suspens jek. :D

      Delete
  26. pernah tgok sekali je..ahahha...lps tu tak tengok dha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita! Arol pun tengok sekali jek, 2 episod. ^^

      Delete
  27. Nina pon baru terjebak dengan running man ni , episod yg first nina tgk ialah episod 104 sebab ada Eunhyuk dengan Nickhun ! gelak sampai xe suare dah ni haa , HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Habis laaa, mesti lepas nie Nina ketagih nak tengok RM. Hehehe. :D

      Delete
  28. kelakar laaaa..tgoklaa..mmg gelak guling2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Opah Kentang komen? *gosok mata* Arol dah tengok 2 episod, tak gelak guling2 pun. Gelak kecil jek. Hehehe. :D

      Delete
  29. running man ni femes gila rasanya. tapi tak minat nak tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang femes pun, ramai yang addicted dengan RM. Arol pun tak minat sangat.

      Delete
  30. memang best..dorang real..tak plastik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah! Itu memang betul, tak dapat dinafikan. ^^

      Delete
  31. kita serupa.. aida langsung tak pernah tengok running man. haha. tapi kalau disuruh tengok mahu jugak tengok :P kena tunggu disuruh lah. lalala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Aida, cubalah tengok Running Man. Tengok online kat kshowonline.com atau kshownow.net. Dah disuruh tue. Hehehe. :D

      Delete
  32. arol kak shida xpenah tgk tau ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah! Sampai 2 kali kak Shida komen entri nie. Hehehe! :DD

      Delete
  33. tengok dari 1st ep till last ep baru syok..sbb dh connect chemistry dia^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uiks! Banyak tue kalau nak tengok semua episod, ada 140+ episod. :D

      Delete
  34. hahahahhaxD entah la... tgk skli je..tu un berapa minit je.. wkakakakka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beberapa minit jek? Hahaha! Lagi sekejap daripada Arol. :D

      Delete