15 May 2013

Ramai Orang Sakit Mental Rupanya!

Assalamualaikum. Hai semua! Salah satu tanda orang sakit mental ialah ...

tanda sakit mental, sakit mental
Petanda Orang Sakit Mental


Ada orang kata, artikel tersebut disalah ertikan atau salah translate. Sebab sebenarnya artikel tersebut dalam bahasa Inggeris. Orang yang kata ye, bukan aku yang kata. Aku baca kat Facebook. Hehehe. Tapi tak kisah lah artikel tue salah translate ke apa.

Bagi aku, memuat naik (upload) gambar makanan ke dalam laman sosial lebih baik daripada upload gambar yang boleh menimbulkan fitnah atau menambahkan dosa. Betul tak?

Sebenarnya, aku pun suka upload gambar makanan kat Facebook jugak. Best weh! Hehehe. Korang suka upload gambar makanan ke dalam laman sosial tak? :)


Nah! Beberapa gambar makanan (minuman pun ada) yang aku pernah upload kat Facebook. Tak banyak pun, sikit jek. Banyak lagi gambar dalam folder yang aku tak sempat upload.

food porn, makanan sedap

Aku nie dikira sakit mental jugak ke? Hahahahahahahaha.

Makanan yang terpuji ialah yang makanan yang halal. Minuman yang terpuji ialah minuman yang tidak memabukkan. Kita adalah apa yang kita makan.

38 comments:

  1. blogger pun ramailah sakit mental termasuklah kak lea...hahahaa.sbnrnya tu kajian je tak kata semua.ada yg mcm kemaruk n habit share foto..yelah lagi better share makanan/lokasi dari share foot yg apa2 ntah...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Tapi ada yang kata, artikel tue salah translate sebenarnya. Betul tue! :)

      Delete
  2. haha, aku pun suka upload gambar makanan..trend skarang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah, memang trend! Lagi-lagi dekat Instagram. :D

      Delete
  3. hahahhaaha .. bese la tu .. kegilaan thdap mkanan je .. x mnyusahkan spe2 kot .. chill!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju! Selagi tak memudaratkan, okay jek rasanya share gambar makanan. :)

      Delete
  4. tak patut sungguh kata gitu kan.. ada ke kata sakit mental.. ada ke patut ahaha.. sy pun suke upload gmbr makanan.. especially makanan yg rare and susah nak jumpa n sedap.. dlm masa yang sama tolong promote tuan kedai punye kedai hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak patut. Hehehe! Samalah kita, Arol pun suka jugak. Bagus lah kalau cmtue, dapat bantu bisnes orang lain. :D

      Delete
  5. hahha yeay saya tak sakit mental hahha gurau je,, :) btul tu, pic mkann lagi ok :D perghh ada coklat la,, huhu ada lagi tak?? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. So, kita tak boleh geng lah. Hehehe! Coklat tue dah berzaman habis. :D

      Delete
  6. hahahha..jgn stress2 arol..haha..tp anis perasan jugak..arol suke upload gmbr makanan..sampai anis terliur tgok..tmbh2 kalau tgh2 mlm..anis ni asyik lapar je..tgok arol upload gmbr mknn..jd bertambh lapar..haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian Anis. Hahaha! Tak tahu kenapa, Arol suka upload gambar makanan waktu malam. Mungkin saje nak bagi orang lain lapar. Hahaha! :D

      Delete
  7. tetap sakit mental... haha

    Gempar! Bayar RM270 Setahun, Pati Dijanjikan Kebal Tindakan Pihak Berkuasa --> http://blog3dalam1.blogspot.com/2013/05/gempar-bayar-rm270-setahun-pati.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kisahlah apa orang nak kata. Hahaha! :D

      Delete
  8. Hahaha...itulah In pelik ade baca kat blog lain. Terkejut In dibuatnya. Abang In pun suka upload gambar makanan. Eh,tapi rasanya abang In waras lagi XD Kih-3~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arol baca kat Facebook. Arol pun alhamdulillah, masih waras lagi. Hehehe. :D

      Delete
  9. demmmm arol, lapar T___T

    Oh btw, dia maksudkan orang yg suka upload gambar-gambar makanan laa tu. Cehh, sakit mental apanya, kita nak berkongsi je dgn org lain makanan yg kita makan. ye dak gitu rol? hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul! Kalau upload gambar makanan pun dah dikira sakit mental, yang suka upload gambar bukan-bukan tue sakit apa pulak? Hahaha. :D

      Delete
  10. hahaha,....fakta atau auta???

    ReplyDelete
  11. ala sapa yg tulis artikel tu sure jeles la tue dia xleh makan sedap kan hehehehe
    kucing-hitam.tk

    ReplyDelete
  12. hahaha.. teman pun suka upload gambo kat FB.. x mental punn? ha2.. yeke? heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak benor artikel tue tipu. Hahahaha. :DD

      Delete
  13. orang yg klasifikasikan tu yang mental sakit hati mungkin sebab tak dapat makan ! eh tetiba je emo kan??? hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin dia taip artikel tue time tengah lapar. Hehehe. Sabar, kawal emosi. :D

      Delete
  14. setuju.. lebih bagus upload pic makanan dari pic menambahkan dosa.. opsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Tahu takpe. Upload gambar makanan tak dosa pun rasanya. :D

      Delete
  15. salam..hye arol..sha singgah sni..jemput join contest d blog sha :)

    aahh..sdp2 smua mknan tu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam wbt. Sorry, tak dapat join hari tue sebab sibuk. :)

      Delete
  16. Hahaha...abaikan artikel tu,k logik langsungkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah! Memang tak logik pun. Ramai yang bangkang artikel tue. :D

      Delete
  17. Alah, diorang jelous tu tgok kte makan sedap2.. Takpe lah, at least kte ada kenangan makan makanan yg sedap2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha! Betul jugak tue. Biarkan jelah, asalkan kita tak buat perkara yang salah. :)

      Delete
  18. haha..tang mana la yang dikatakan sakit mental tu kan..kalau gmbar seksi seksa tu, mngkin blh la kut dikatakan camtu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tue! Kalau gambar seksa mata memandang tue iya lah. Ini gambar makanan pun dikatanya sakit mental. Hehehe! :D

      Delete
  19. HAHAHAHA nampak sangat dorang jeles sampai label org gila -..-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biarlah dorang nak kata apa pun, selagi kita waras, jommm upload gambar makanan banyak-banyak! Hehehe. :D

      Delete