14 October 2014

It's All About Priorities!

quote, busy, priority

Assalamualaikum. Hai semua! Dari hari ke hari aku cadang nak update blog tapi tak update pun. Tak sempat nak menaip entri. Kerja lain pun banyak lagi yang belum siap. Tapi memang nakkk sangat update blog. Ada jek idea nak update blog tapi tak sempat nak menaip. Serius, ini bukan penyakit malas seperti sebelum nie. Hehe!

No one is busy in this world, it's all about priorities. Setiap hari kelas dari awal pagi sampai lewat petang. Hari nie kelas sampai malam. Belum kira meeting persatuan lagi. Dah penat asyik cakap "Penatnyaaa!". Assignment bertimbun belum usik lagi. Ini bukan merungut tapi cuma nak beritahu sebab aku tak update blog. Fokus pada pelajaran lah kononnya! Hihi.

Okay lah. Ini pun curi-curi masa sebab rasa macam dah gian sangat nak update blog walaupun hakikatnya aku nie blogger suam-suam kuku yang jarang update blog. Well, waktu tengah sibuk macam nie memang semangat nak update blog berkobar-kobar. Tapi bila aku tengah lapang, mood blogging pulang ke lauttt. Haih.

Tak sabar nak cuti midsem. Aku nak balik rumah! Bukan sebab aku homesick tapi aku dah penat. Nak mengadap perangai manusia sekeliling tue yang paling penat.

Cukup cukup! Nak siap-siap pergi kelas. Jumpa lagi! Bye. :)

It's very easy to say "busy" when someone needs you.
But it's very painful to hear "busy" when you need someone.

10 comments:

  1. betul tu arol, it's all about priorities...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat masa nie blog belum priority lagi. :(

      Delete
  2. Betul tu kehidupan universiti jika dimanfaatkan kadang2 tak berapa sempat nk update blog.. tapi betullah andai priority tu ada pada benda yg lain lebih baik kita utamakan yg lain.. Blogs can wait kan? xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin jugak Arol yang tak pandai uruskan masa. Setuju! Tapi kesian blog dipinggirkan. Hehehe! :D

      Delete
  3. chayok adik arol^^ tetiba rsa rndu usm pulop..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, kak Fatimah! Mai lah USM, belanja saya char kuey teow. :D

      Delete
  4. urus masa dengan baik...:)

    saya pun kadang-kadang masa lapang tu ada tapi tak tahu nak update apa hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arol pun kadang-kadang ada masa lapang tapi buat kerja lain. Tak ingat kat blog. Hehe! :D

      Delete