28 August 2013

Warkah Buat Teman Blogger

Assalamualaikum. Hai semua! Syukur kerana masih ada sisa-sisa sifat rajin dalam diriku, maka terhasil lah entri ini. Kalau tidak, baca jelah cerita raya 2013 aku sampai bulan depan.

Straight to the point. Insyallah, tanggal 1 September 2013 aku akan sambung belajar di U**. Cuba teka U apa? Luls. Lepas nie mesti aku jarang update blog sebab sibuk dengan minggu orientasi dan kena setelkan pelbagai urusan. Tapi sepanjang cuti 9 bulan nie pun, aku jarang update blog jugak. Hahaha! Tagline "suam-suam kuku jek", so jarang update pun takpe.

Nanti bila semua urusan dah setel, aku akan kembali. Itu pun kalau homesick aku tak teruk. Kahkah! First time nak duduk asrama! Jauh pulak tue. Nak balik selalu, tiket kemain mahal! Takpe, belajar berdikari. *kesat air mata* Aku tahu, Allah merancang dengan penuh cinta.

quotes, homesick

Lagi satu, terima kasih kepada korang yang sudi datang ke blog nie dan tinggalkan komen! Maaf sebab aku tak sempat nak balas kunjungan apatah lagi komen entri korang.

Akhir kata, doakan kejayaan aku! Semoga segala urusan dipermudahkan dan semoga aku kuat semangat untuk mengharungi kehidupan baru sebagai seorang pelajar universiti. Yang paling penting sekali, semoga homesick aku tak teruk sangat. Hahaha! :D

Beginnings are usually scary and endings are usually sad,
but it's everything in between that makes it all worth living.

42 comments:

  1. Replies
    1. U**. Hahaha! Akan diberitahu kelak. Terima kasih! :D

      Delete
  2. pertamanya tahniah kepad aarol sbb berjaya menempatkan diri ke universiti, bukan senang nak masok U. ALL THE BESt! abisla bro banyak assignment la pasnie..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, bro Bahrain! Seram pulak bila tengok perkataan "assignment". :D

      Delete
  3. Mula2 mmg sedih, lama2 nanti biasa laa. Hihii. All the bestt!!! :))

    ReplyDelete
  4. All the best Arol ;) blajar rajin2 noh hehe ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih! Homesick sekarang nie, susah nak fokus study. Hahaha! :D

      Delete
  5. tiket mahal ..mybe bkn semenanjung ..unimas or ums ..hoho..ape pn best of luck..minggu orientasi pling best tuh ..hewhew ..selamat mengharungi dunia mahasiswa ye arol (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin. Hehehe! Terima kasih, kak! Yup, minggu orientasi memang best! :D

      Delete
  6. kih kih kih..yaya tahu U apa tu...
    semoga semua berjalan lancar dan jgn lah homesick teruk sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syhhh! Hahaha. Alhamdulillah, so far okay jek. Cuma homesick tue err... :'(

      Delete
  7. Semoga berjaya abang!
    Kalau rindu kucing2, call saya ye? Hewhew.
    Happy study, Arol ♥♥♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geli aku baca komen kau! Hahaha! Terima kasih, mak ngah Dila! :D

      Delete
  8. waaa... dah nak smbung belajar ye..
    ayuh kembali ke sekolah, ayuh!.. ;p
    alaa, jgn la sedih2 ye.. yang pnting dpt buat yang terbaik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah 9 bulan tak belajar, terkejut otak masa first class hari tue. Hahaha! :D

      Delete
  9. Alaaa,bagitau la U ape :P ahaha ... apa pun,all the best ! Selepas ni hidup penuh dengan berdikari :D ++bantuan kekawan sikittt >_<'' hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau pandai stalk, mesti tahu U apa. Hehehe! Terima kasih, In! :) Betul, semuanya kena buat sendiri kat sini. :'(

      Delete
  10. masuk UPM? saya mintak izin copy last quote tu :) best of luck masuk U :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin. Hahaha! Copy jek sebab Arol pun dapat dari Google. Terima kasih! :)

      Delete
  11. citer laa masuk U manaa nanti :) mana tau boleh jadi inspirasi kee haha gud lakk :) May Allah ease u :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah, kalau ada kerajinan. Hehehe! Terima kasih, Farhanah! Aamiin. :)

      Delete
  12. Goodluck ye dik..mula2x tuh memangla homesick tahap kesat2x air mata tapi if da dpt member2x baru, da mula 1st class, & start activity cnfirm ilang sedey tuh huhu.btw, manfaatkan peluang yg ada..alang2x study kat u so wajiblah usaha lebey k..mb skunk rasa mcm penat study tp bila da kuar dr U and masuk alam bkerja barulah sedar betapa student life itulah saat yg paling best dalam hidup! May success always follow u..every sem wajib target utk dpt dean list keh! u can u can!! huhu~hamboi kemain pnjg comment ai..yola rindu student life lah pulak bila terbaca entry nih:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, kak! Alhamdulillah, sekarang dah tak teruk sangat homesick. Hehehe! Insyallah, I'll try my best. Terima kasih sekali lagi, kak sebab bagi komen semangat! Saya suka! :)

      Delete
  13. sebulan masuk U hope smua OK :)
    jemput ke blog akak
    http://www.rashidahjuhari.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Lebih okay daripada minggu pertama. :D

      Delete
  14. singgah sebentar..nice post broo

    ReplyDelete
  15. Takpe bro.. Utama kan mana yang lebih penting.. Study tu untuk masa depan.. Dah selesa di tempat baru, sure banyak cerita boleh cerita dalam blog.. Betul tak? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, betul tue! Dah selesa sikit di tempat baru, cuma takde lebihan masa pulak untuk update blog. :D

      Delete
  16. Replies
    1. Terima kasih kerana sudi jadi rakan sekelas! :D

      Delete