11 August 2014

Rasa Ini Membunuhku!

Assalamualaikum. Hai semua! Pernah rasa tak? *Tajuk entri tak nak kalah!

Rasa nak berputus asa daripada buat sesuatu yang kurang berjaya setelah kita berusaha keras untuknya. Rasa macam sia-sia jek setiap usaha yang dilakukan.

Semakin bertambah rasa nak berputus asa bila tiada sesiapa yang beri sokongan supaya kita rasa lebih bersemangat untuk teruskan usaha.

Lebih malang lagi, ada pulak 'virus-virus' yang melemahkan semangat kita dan buat kita rasa macam ARGHHH K FINE I'M GIVE UP! Tired of trying asdfghjklmnbvcxz! Huh.

Mungkin aku sorang jek yang rasa macam tue. T_________T

Tetapi setiap kali nak berputus asa, mesti terbayang gambar bawah nie!


life, success, give up, quotes

Many of life failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up.


Rugi kalau berputus asa setelah kita berusaha keras. Macam lelaki dalam gambar tue, kalau dia berusaha lagi sedikit sudah tentu dia jadi kaya raya. Rugi kan?


Never give up on something you really want because it's difficult to wait but it's moreeeee difficult to regret.

The minute you think of giving up, think of the reason why you held on so long!


Apa pun, aku masih lagi rasa nak berputus asa. Hahahahahahagsgdtdwyksq!

The moment you're ready to quit is usually the moment right before
the miracle happens. So, don't give up!

*Ayat-ayat nak sedapkan hati sendiri. Heh.

22 comments:

  1. selalu dalam dilema ni..selalunya akak hold on selagi boleh.jumpa better option baru give up.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah cuba cari better option tapi belum jumpa lagi. :/

      Delete
  2. Amboi jangan tajuk dia . hehe . oit tak payah nak putus asa sangat . Hempuk dengan keyboard kan . hehehe . Banyak kan berdoa , kalau rasa nak putus asa tu cuba banyak kan istighfar ye . Buat solat istikharah . ehh panjang pula . Btw good luck in your life arol ! CHAIYOK !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi, garangnya! Hehe. Insyallah, kalau boleh tak nak putus asa. Terima kasih, Nik! :D

      Delete
  3. jgn la begitu arol..kuatkan semngat n jgn sesekali brptus asa..ada kemanisan disaat kita dah berjya tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, kak Timm kerana beri semangat! :D

      Delete
  4. setuju sgt...yg penting jgn ada sifat putus asa. Berusaha sehingga capai matlamat yg diingini. Rugi berpatah balik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang rugi. Sebab tue kena fikir banyak kali bila nak berputus asa.

      Delete
  5. Selalu sangat rasa mcm tu.. dahlah zizie ni jenis cepat give up... org pujuk pn rasa mcm useless gk.. take time to recover...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila dah rasa nak give up, tak hirau lagi kata-kata semangat yang orang lain bagi. :D

      Delete
  6. Dont give up!
    *cakap pada diri sendiri* T.T

    ReplyDelete
  7. Jangan pernah ada rasa Putus Asa jika ingin berjaya!

    Salam perkenalan ^__^
    http://inikisahaku-hairani.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tue! Tapi kadang-kadang ada rasa jugak. :D Salam perkenalan! :)

      Delete
  8. Putus rasa napa pulak Arol.
    Nak update entry ka?

    Kena rajin update
    aRzMoHa selalu support

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam-macam dan update entri salah satunya. Haha! :D

      Delete