02 September 2014

Wifi Kesukaan Ramai!

Assalamualaikum. Hai semua! :)


wifi, love, quotes, home

Home is where wifi connects automatically. Siapa setuju? :D


Ya, itu adalah salah satu sebab kenapa aku sukaaaaa sangat pada rumahku syurgaku! Rasa syahdu pulak meniti hari-hari terakhir cuti semester. Selepas nie, wifi rumah mesti rindu 200% dekat aku sebab "die hard fan" dia dah takde kat rumah. Entah bila boleh jumpa lagi.

Nasib baiklah wifi kat USM pun lebih kurang sama laju dengan wifi rumah. Takdelah aku rindu sangat kat wifi rumah. Hehe. Aku boleh online bila-bila masa jek, melagha tak ingat dunia (astaghfirullahalazim), dapat cari maklumat untuk assignment dan macam-macam lagi.

24 jam boleh online kalau berada di asrama. Waktu hujan lebat ke, kilat, guruh, ribut atau petir pun boleh online jugak sebab wifi sentiasa ada. Tapi aku tak berani nak online waktu macam tue sebab dah terbiasa kalau kat rumah, bila dengar jek bunyi guruh, wajib switch off wifi.

Syukur sangat. Sebab ada kawan-kawan aku yang mengadu, internet kat kolej/universiti dorang teruk. Kesian dorang sebab susah nak cari maklumat untuk assignment. Terpaksalah dorang guna broadband dan ada jugak yang langgan internet mobile jek. Walaupun sistem selalu bengong, tapi wifi okay. So far dah setahun aku belajar kat USM, memang okay lah. Harap terus okay sampai bila-bila ye, USMSecure (nama wifi)! (^.^)y


Bila tengok orang yang lebih susah daripada kita, mesti kita akan rasa bersyukur.

Faith is like wifi. It's invisible but it has the power
to connect you to what you need.
:)

12 comments:

  1. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari perserta Giveaway Blogwalking Bersama Mamaniza.com..done follow sini.. Salam Merdeka, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
  2. amboi, hehe..tetiba rindu zaman prktikal kat usm pulak..hari2 g lab asik donlod..thehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mehlah sambung master kat USM. Hehe! :D

      Delete
  3. Tau takpe. Kena bsyukurlah tenet laju, tmpt lain tenet lembab smp siput pon gelak

    Goodluck! ^^V Singgah dr segmen mama Giveaway Blogwalking bersama Mamaniza.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha! Tergelak baca ayat "sampai siput pun gelak". :D

      Delete
  4. Wifi kesukaan ramai ..moga2 terus berjasa la wifi ni utk Arol ya ...

    ReplyDelete
  5. Haish, habis cuti sem ni conpem rindu wifi umah yg automatically connect tuu kan. hehehe
    Even kat u ada wifi tp xboleh connect secara automatik. Xgitu? Huhu
    Follow sini #2268 dan salam perkenalan dari saya, pegawas perpustakaan. lol :D

    My recent post : Pecah Rekod Selfie Terbanyak Dunia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rindu sangat-sangat! Wifi dan rumah. Salam perkenalan daripada Arol Mubin. :D

      Delete