13 May 2014

Sibuk Yang Tidak Berkesudahan

Assalamualaikum. Hai semua! Hari nie cuti umum sempena Hari Wesak tetapi hakikatnya aku tak cuti pun. Sebab aku kena siapkan slideshow dan laporan untuk presentation subjek Asas Pengajian Terjemahan, lepas tue ada perbincangan untuk projek kursus minor, ada majlis makan malam pusat pengajian (rehearsal lagi) dan assignment sudah semestinya lah kan. Eh? Rasa macam nak muntah pulak bila taip perkataan selepas "dan" tue. T.T


quotes, life quotes, motivation quotes, self motivation, note to myself, rainbow


Ouh ya! Aku ada sponsor hadiah untuk Giveway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com. Hadiah biasa-biasa jek pun. Belum mampu lagi nak buat giveaway sendiri, tumpang giveaway blogger lain pun jadilah kan? Siapa yang belum join, jemputlah join ya!

Kepada rakan-rakan blogger yang sudah join giveaway tue, terima kasih sebab follow blog aku dan like Facebook page Blog Arol Mubin. Lepas tue, ada jugak rakan-rakan blogger yang siap follow Google+ dan tinggalkan komen di entri. Terima kasih yeah! :)

Minta maaf sebab belum sempat lagi nak balas kunjungan korang semua. Sebab apa? Haaa, baca semula perenggan satu di atas! Hujung minggu nanti kalau ada kelapangan (selepas aku selesai qada' tidur), aku balas kunjungan korang semua yeah. Insyallah.

Akhir kata, "orang sibuk sebenarnya tidak cekap dan orang yang cekap tidak sibuk". Erk? Perli diri sendiri. Hahaha! *menguap* Nak tidur tapi kerja belum siap. Hmm.

Kadang-kadang senyum adalah cara untuk menyelesaikan banyak masalah, dan diam adalah cara untuk menghindari banyak masalah.

58 comments:

  1. untuk pelajar . cuti memang diwujudkan untuk siapkan segala kerja . hehe .

    quote bawah tu best . Senyum untuk selesaikan masalah dan diam untuk menghindari masalah .

    Bukan menghindari sebenarnnya . Tapi diam untuk berfikir cara paling efektif untuk selesaikan masalah . =) .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup! Dari zaman sekolah sampai ke universiti, cuti mesti ada kerja kena buat. Hehehe! :D Betul betul. Diam untuk berfikir. :)

      Delete
  2. done follow sini dari segmen mamaniza.com

    http://arzmoha.blogspot.com/2014/05/giveaway-mega-1st-anniversary.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi follow blog nie! :D

      Delete
  3. Replies
    1. Syira sponsor hadiah misteri. Hadiah apa lah agaknya ya? :D

      Delete
  4. haha, mengantuk betul. pi tidoq sana naaaa.
    btw , follow sini ye..
    salam singgah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lama tak cukup tidur. Terima kasih sudi follow! :D

      Delete
  5. kita sama bro..assigmen dan report still in progress.. esok nak hantar dah sume tuh.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah! Assignment dah setel. Tinggal projek minor jek. :D

      Delete
  6. singgah dari segmen mialiana ..dah follow sebab join GA mamaniza..hehe
    http://mamamursyid.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sebab sudi follow, Mama Mursyid! :D

      Delete
  7. senyum untuk terus bangkit dari semua masalah..;)

    husna dah join ga mamaniza..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tue! At least senyum boleh hilangkan sikit tekanan. :)

      Delete
  8. datang blogwalking sini daripada blog Mialiana.com. Salam perkenalan. =)

    ReplyDelete
  9. bertabahlah siapkan assignment and kerja ye..yg giveaway mamaniza tu da join da :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sentiasa tabah sebab ini semua tanggungjawab. :)

      Delete
  10. Singgah petang sempena cuti wesak..salam mesra dari Cikgu Norazimah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, cikgu Norazimah sudi singgah sini! :D

      Delete
  11. Assalamualaikum. Blogwalking dari segmen Mia Liana. Dah lama follow blog ni kan, ok jemput ziarah ke blog saya pula ya. Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam wbt. Terima kasih sudi datang blog nie! :D

      Delete
  12. Hehehe,In akan bakal hadapi segala semua assignment,slide show bagai mungkin... oh tidakkk TT^TT ...mungkin bakal join 'homesik tegar' xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat menempuah alam kehidupan yang baru, In! Yeah! Boleh jadi geng homesick tegar nanti. :D

      Delete
  13. Salam ziarah dari blog kak mia... ^_^

    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi ziarah blog nie! :D

      Delete
  14. Singgah & F0LloW sini dari segmen Senarai URL Blog #4 by Kak Mia ;) S@l@M KEN@L ^_^ http://engkumuzahadin.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana sudi singgah dan follow! Salam perkenalan. :D

      Delete
  15. singgah dari segmen kak mia!! :D done follow sini http://www.diarijejakahangat.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi singgah dan follow blog nie! :D

      Delete
  16. kemas blog arol hehee :)
    kak shida singgah sbb join GA yg arol sponsr tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, kak Shida! Blog kak Shida lagi kemas dan cantik. :D

      Delete
  17. Sempat lagi tak nak join?
    Hihi tungguuuu


    P/s: Hiiii. Qila singgah ni dari segmen kak Mialiana ni heee :D

    Jom blogwalking hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih ya, Qila sudi singgah blog nie! :D

      Delete
  18. salam. blogwalking dari blog mialiana. juga dari segmen mamaniza.com.
    semoga rajin ke blog saya juga :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam wbt. Insyallah, kalau ada masa terluang. :D

      Delete
  19. singgah dan folo sini... >_< slm perkenalan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan. Terima kasih ya sudi singgah dan follow sekali! :D

      Delete
  20. tak best kan... kena keja hari cuti... sabar ya...

    thanks ya sudi join segmen nak url blog #4, blog anda telah disenaraikan di http://www.mialiana.com/2014/05/senarai-url-blog-4.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tue! Tak dapat nak berehat goyang kaki. Hehe! Welcome, kak Mia! :D

      Delete
  21. salam perkenalan .... dari segmen blog mialiana

    ReplyDelete
  22. Suka ayat blockquote .
    Kalau berminat nak join giveaway boleh jenguk kejap .
    http://milikallahsepenuhnya.blogspot.com/2014/05/infinite-last-romeo-giveaway-by-fiqa-nsz.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat ayat tue dari Google. Hehehe! :D

      Delete
  23. singgah dari blog kak mia. done follow. ziarah saya di http://nad2nadzirah.blogspot.com/ juga. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Nadzirah sudi singgah dan follow! :D

      Delete
  24. Replies
    1. Terima kasih kerana sudi singgah blog nie! :)

      Delete
  25. as salam. semoga kesibukan itu akan berakhir. singgah dari segmen mialiana n terus jd follower ke 2180. jemputlah BW ke blog sy bila senang..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam wbt. Insyallah, hujung minggu nie segala kesibukan akan berakhir. Terima kasih sudi follow blog Arol! :D

      Delete
  26. bila nak update nih arol.. husna singgah dari blog kak mia..:)

    klik nuffy oreo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sibuk sangat sampai tak sempat nak update. Hehehe! :D

      Delete
  27. Replies
    1. Terima kasih, kak Mia sudi singgah dan follow! :D

      Delete
  28. Singgah sini :)

    Nak tanya sikit, tahu tak sekolah smkdhtk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu sangat! Arol tingkatan 6 dekat sekolah tue lah. :D

      Delete
  29. hmm busy benor tu haa sampai entry sekali je sebulan? T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Busy bebenor campur malas melampau, dapatlah sebulan 1 entri. :D

      Delete