28 January 2014

Betapa Pantas Masa Berlalu!

Assalamualaikum. Hai semua! I'm backkkkk! Macam hidup segan mati tak mahu jek blog nie. Hahaha! Yeah, ini merupakan entri pertama untuk tahun 2014. Tak sangka dah 4 tahun aku blogging dan prestasi blog semakin lama semakin menurun sebab kanser Malasupdateblog.

As usual, "nak rajin update blog" mesti tersenarai dalam azam tahun baru pada setiap tahun. Usaha yang pertama untuk rajin update blog adalah taraaa header baru! Macam takde kena mengena jek? Okay, takpe. Sila abaikan. Aku bukan nak cerita pasal tue pun sebenarnya. 

exam, final exam

Pada 8 Januari yang lalu, aku dah tamat peperiksaan akhir untuk semester satu. Hoorayyy! Alhamdulillah. Walaupun tak dapat buat yang terbaik, sekurang-kurangnya aku dah berusaha bersungguh-sungguh. Cuma tinggal berdoa agar dapat keputusan yang cemerlang. Insyallah. Macam tak percaya aku dah habis satu semester. Pantas masa berlalu. Masih teringat lagi hari pendaftaran dan minggu orientasi. Detik-detik diserang homesick. Hihihi.

By the way, sesiapa yang nak tahu aku belajar kos apa dan di universiti mana, boleh baca entri Merantau Dari Selatan Ke Utara. Aku tak pernah terfikir pun akan sambung belajar sampai ke utara. Sekarang aku dah pandai sikit-sikit speaking loghat utagha. :))

Rasa macam baru jek sambut tahun baru 2013, hari nie dah 2014.
Rasa macam baru jek habis SPM, hari nie dah tamat semester satu degree.
Rasa macam baru semalam buat blog, rupanya dah 4 tahun.

18 comments:

  1. nak tahu keputusan tu yang dup dap selalu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tue! Tak senang hati nak cuti. Haha! :D

      Delete
  2. wahhhh... welcome back arol... takpe yang penting dah cuba jawab exam... good luck tau!

    ReplyDelete
  3. alhamdulilah mesti arol dapat keputusan yang baik ^_^

    ReplyDelete
  4. Terjemahan dan Interpretasi ..wuu,belajar bahasa asing ke ape ? hohho ... XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak lah. Tapi bahasa asing boleh ambil untuk minor atau option. :)

      Delete
  5. Semoga berjaya mendapat keputusan yang terbaik!

    ReplyDelete
  6. Good luck for your result. Huhu kentaq tunggu result, padahal baru sem 1 jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good luck jugak untuk Miela! Lagi berapa hari jek nie. Nervous! :D

      Delete
  7. All the best tok result tu yea! byk2 doa semoga dpt y terbaik..=)
    btw, cantik header..simple but nice..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah, harap dapat yang terbaik. Terima kasih! Hehe. :D

      Delete
  8. betol...mase cepat je pergi...pejam celik dah nak kawengg...*tibe-tibe kan..hehe*..all da best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila usia semakin meningkat, asyik ingat kahwin jelah. Hehe! Thanks! :D

      Delete