18 June 2015

New Moon with a New Heart ❤

Assalamualaikum. Hai semua! Hari ini 1 Ramadan 1436H. Alhamdulillah. Kita dapat berjumpa dengan bulan Ramadan lagi. Selamat menyambut bulan Ramadan dan selamat berpuasa! Nasib baik ada gap dua minggu, dapatlah aku berpuasa 1 Ramadan kat rumah. 

Nak tunjuk satu gambar. Suka baca ayat dalam gambar kat bawah nie. Ringkas jek tetapi mesej yang hendak disampaikan jelas. Cuba baca, rasa bersemangat tak?


Ramadan, quote, ramadan quotes

New moon with a new heart. Insyallah. Jom cuba buat yang terbaik! :)


Seperti biasa harapan Ramadan pada setiap tahun, semoga Ramadan pada tahun ini lebih baik daripada tahun-tahun yang lalu sebab mungkin ini Ramadan yang terakhir untuk kita. Kita cuba sehabis baik okay! Kalau tak banyak pun, sekurang-kurangnya biarlah ada sedikit perubahan dalam diri kita. Peringatan untuk diri sendiri sebenarnya (yang liat betul nak berubah). Sama-sama kita muhasabah diri. Akhir kata, selamat beramal dan selamat mengecas iman!


"Moga dapat ku lenturkan nafsu yang selalu membelenggu diri, tiada henti-henti."

Ramadan has been the turning point for a lot of Muslims. So, don't mock those who start practicing in Ramadan. This may be their turning point.

3 comments:

  1. Salam.Selamat berbuka puasa kak atie ucapkn utk Arol.Semoga Ramadhan kali ini akan lbh bermakna buat kita semua.InnshaaAllah...

    ReplyDelete
  2. Inshaallah all the best for all musims

    ReplyDelete